Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Στις 6 Μαΐου οι εκλογές, εκτιμά ο Φ.Κουβέλης μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό


Την εκτίμηση ότι η πιθανότερη ημερομηνία για τις εκλογές είναι η 6η Μαΐου εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Με τη συνάντηση αυτή, ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για τα νομοθετήματα και αναφέρθηκε στον πιθανό χρόνο εκλογών.

Όπως είπε ο κ. Κουβέλης, σε σχέση με τον χρόνο ολοκλήρωσης του νομοθετικού έργου, η 6η Μαΐου είναι η πιθανότερη ημερομηνία. «Οι εκλογές πρέπει να γίνουν χωρίς άλλη καθυστέρηση» σημείωσε.

Ερωτηθείς για το διακύβευμα των εκλογών, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέφερε πως αφορά την δρομολόγηση της εξόδου της χώρας από τα αδιέξοδα που βρίσκεται η χώρα σήμερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Δημοκρατική Αριστερά έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που προβλέπει ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να αλλάξουν οι ρυθμίσεις της δανειακής σύμβασης, την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών, σημείωσε: «Προωθείται η συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Σε ένα τέτοιο σχήμα συγκυβέρνησης εμείς δεν θα δώσουμε άλλοθι» και πρόσθεσε ότι για την Δημοκρατική Αριστερά αναγκαία προϋπόθεση είναι η προγραμματική συμφωνία με συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές, καθώς και η μετουσίωση αυτής σε φερέγγυες πολιτικές με καθημερινό αποτέλεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου