Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Δήλωση του πρόεδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για τους δανειολήπτες

Περιοδεία στη Χίο πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Κατά την επίσκεψή του στη Χίο ο Φ. Κουβέλης, είχε επαφές με φορείς του νησιού, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση μελών και φίλων της ΔΗΜΑΡ. Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα ζητήματα που αφορούν στους δανειολήπτες. Συγκεκριμένα είπε:

«Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει από τον Δεκέμβριο του 2011 διατυπώσει ολοκληρωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την ανακούφιση των ιδιωτών από τα δάνεια στις τράπεζες, με ρυθμίσεις που θα προβλέπουν να μην υπερβαίνει η υποχρέωση μηνιαίας δόσης το 30% του διαθέσιμου οικογενειακού εισοδήματος, να παρατείνεται η απαγόρευση των πλειστηριασμών για μια τριετία. Να υποχρεωθούν οι τράπεζες να προσέλθουν σε μια Προγραμματική Σύμβαση, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, για τη λήψη μέτρων όπως: η παραχώρηση περιόδου χάριτος, χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου, η μείωση του επιτοκίου και η παράταση της συμβατικής διάρκειάς του.


 Τα δάνεια ιδιωτών, για τα οποία έχει ήδη αποπληρωθεί ή θα αποπληρώνεται ισόποσο του δανειοδοτηθέντος κεφαλαίου συν ένα εύλογο κέρδος, θα πρέπει να διαγράφονται».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου